Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hess borászat

“Live each day with the heart and courage of the lion”

Hess Family Credo for  Five Generations

Napa városától Észak-Keletre fekvő Mount Veeder régió különlegességét már az 1800 as években felfedezték. 1900-as évek elejére már Napa völgy legjobb borai már innen származtak.

A pincészet mai ültetvényei az 1860-as évekre nyúlnak vissza. Mr. Hudeman épített egy kis pincét és 5ha szőlőt telepített.

Az ugrás 1900-as évek elején történt amikor Theodor Gier megvette a területet és újra telepítették az ültetvényt Európa legjobb klónjaival (Cabernet Sauvignon, Chardonnay) 1903-ra elkészült a mai látható pincészet egyik épülete. 1929-ben a Gier csődbe ment a válság miatt.

A Hess család Svájcban, sörfőzőként nőttek nagyra, a negyedik generáció óta a család tulajdonában van a cég. Donald Hess eladta a sör üzemet és ásványvizekkel kezdett foglalkozni. Amikor Kaliforniában keresett új ásványvíz lelőhelyet beleszeretett a Napa völgyi terroirba és a borokba. Tudta hogy borászattal kell foglalkoznia. 1978-ban elindult a Hess Family Winery.

Mára már 310 ha saját tulajdonú ültetvénnyel rendelkeznek. Mound Veeder AVA-n (American Viticultural Areas) kívül Allomi és Iron Corral AVA-n is vannak területeik.

Rendezés: