Hess Collection Allomi Cabernet Sauvignon 2019 (0,75L)

19.690 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Hess Persson Estates
Egységár: 26.253,33 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.

A 2019-es évjáratú Hess Collection Allomi Cabernet Sauvignon kaliforniai bor egy megközelíthető, szerethető és kiadós vörösbor, amely Cabernet Sauvignon, Petite Sirah, Malbec, Merlot és Petit Verdot keverékéből áll. A bor illatában csábító ribizli- és szederaromákat, valamint elegáns levendulát és vaníliát kínál. Ezeket az aromákat a lédús, kiegyensúlyozott gyümölcsök, leginkább a fekete és vörös cseresznye, valamint a málna rétegzett ízei egészítik ki. A puha, jól integrálódó tanninok kerek, ízletes szájérzetet biztosítanak, és a kakaóporos elemekhez vezetnek, amelyeket finom tölgyfafűszeresség támogat, ami még inkább kiemeli a bor személyiségét.

Termék címkék:
Cabernet Sauvignon Hess Napa

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Az Allomi-dűlőnkben az állandó meleg és a jól lecsapolt agyagos vályogtalaj kombinációja lehetővé teszi a gyümölcsök egyenletes érését, így azok komplexitást és ízrétegeket kapnak. Az Allomi szőlőültetvény következetesen a legmagasabb minőségű gyümölcsöt adja, és ezen évjárat esetében sem volt másként.

Származás: Donald Hess természeténél fogva úttörő volt, és elhatározta, hogy szembeszáll a konvenciókkal, és a Napa-völgy távoli részein folytatja a borászatot. 1995-ben azzal az elképzeléssel kereste fel az Allomi szőlőültetvényt, hogy feltárja a benne rejlő lehetőségeket. Az egykor szunnyadó szépségű Allomi szőlőültetvény ma már a Napa-völgyi luxusborok életét kelti életre. A szőlőültetvény a Napa-völgy északkeleti részének lankás dombjain található. A 210 hektáros szőlőültetvényt 35 egyedi termőblokkra osztották, hat különböző Cabernet Sauvignon klónnal, amelyek változatos ízeket és komplexitást kölcsönöznek a bornak.

Fogyasztás: Ez a napa-völgyi cabernet csodálatosan illik a rozmaringos grillezett báránybordához, a szaftos bélszín steakhez borsos mártással vagy a gazdag marhahús bourguignonhoz, mivel mély, sötét gyümölcsös ízek, szilárd tanninok és testes struktúra kiválóan kiegészítik ezen ételek sós, fűszeres és komplex elemeit.

Fajta összetétel 79% Cabernet Sauvignon, 9% Petite Sirah, 5% Malbec, 4% Merlot, 3% Petit Verdot
Típus Vörösbor
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 14,5%
Ország USA
Régió California
Vivino pontszám 4.1 pont
Wine Enthusiast 90 pont