Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Hagyományos, a Malbec szőlőre szabott borkészítési módszerekkel készült. A szőlőt kézzel szüretelték az argentin Salta magaslati régióinak szőlőültetvényeiről. A szőlőmust a hámozás és zúzás után rozsdamentes acéltartályokban erjedt. A bor ezután maceráláson ment keresztül, ahol a szőlőhéj színt, ízt és tannint adott a bornak. Az erjesztést és macerálást követően a bort tölgyfahordókban érlelték, hogy a palackozás előtt összetettebbé váljanak. Végül mind az új, mind a használt francia tölgyfahordókban 18 hónapig érlelték a bort.
Származás: Az 1831-ben telepített colomé-i házi szőlőültetvény ihlette ezt az argentin bort. Kizárólag több mint 100 éves szőlőből készül a Felső Calchaquí-völgyekben, Salta tartományban. A Colomé Argentína legrégebbi pincészete, és több mint 180 éve foglalkozik finom borok készítésével. Ez a bor az extrém magashegyi szőlőtermesztés és a fenntartható gazdálkodás úttörőinek legmagasabb szintű kifejeződése.
Fogyasztás: Remekül párosuítható chimichurri szósszal grillezett steakekkel, marha empanadákkal vagy egy kiadós argentin asado barbecue-val.