Colomé 1831 Malbec 2019 (0,75L)

25.590 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Bodega Colomé
Egységár: 34.120,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
A Colomé 1831 Malbec argentin bor intenzív vörös színű lila árnyalatokkal. Elegáns és összetett, érett fekete gyümölcsökkel, amelyeket finom, fűszeres és integrált jegyek egészítenek ki a tölgyfáhordós érlelés során. Gyümölcsös, koncentrált és kiegyensúlyozott bor, markáns savakkal, kerek tanninokkal és nagy testtel.
Termék címkék:
Malbec Mendoza

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Hagyományos, a Malbec szőlőre szabott borkészítési módszerekkel készült. A szőlőt kézzel szüretelték az argentin Salta magaslati régióinak szőlőültetvényeiről. A szőlőmust a hámozás és zúzás után rozsdamentes acéltartályokban erjedt. A bor ezután maceráláson ment keresztül, ahol a szőlőhéj színt, ízt és tannint adott a bornak. Az erjesztést és macerálást követően a bort tölgyfahordókban érlelték, hogy a palackozás előtt összetettebbé váljanak. Végül mind az új, mind a használt francia tölgyfahordókban 18 hónapig érlelték a bort.

Származás: Az 1831-ben telepített colomé-i házi szőlőültetvény ihlette ezt az argentin bort. Kizárólag több mint 100 éves szőlőből készül a Felső Calchaquí-völgyekben, Salta tartományban. A Colomé Argentína legrégebbi pincészete, és több mint 180 éve foglalkozik finom borok készítésével. Ez a bor az extrém magashegyi szőlőtermesztés és a fenntartható gazdálkodás úttörőinek legmagasabb szintű kifejeződése.

Fogyasztás: Remekül párosuítható chimichurri szósszal grillezett steakekkel, marha empanadákkal vagy egy kiadós argentin asado barbecue-val.

Fajta összetétel 100% Malbec
Típus Vörösbor
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 15%
Ország Argentína
Régió Mendoza
Vivino pontszám 4.3 pont