Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A részletekre való odafigyeléssel készült, kezdve a kézzel szüretelt és válogatott Pinot Noir szőlővel. A szőlő 30%át egész fürtökkel erjesztették rozsdamentes acéltartályokban erjesztették, hogy megőrizzék a Pinot Noirra jellemző finom aromákat és ízeket. Ezután négy nap hideg macerálás következett hazai élesztőkkel, hogy a szőlő héjából kivonják a színt, az ízt és a tanninokat. Az erjedést és a macerálást követően a bort 12 hónapig értlelték francia tölgyfahordóban (25%-ban), hogy a palackozás előtt fokozzák annak összetettségét és állagát.
Származás: A Grand Pinot Noir előállítása kihívást jelent a szélsőséges körülmények között az Altura Maxima területén. A szőlőfajta nagyon érzékeny a késő tavaszi fagyokra és a napsugárzásra. A fagyvédelmi rendszernek és a jó erdőgazdálkodásnak köszönhetően sikerült leküzdenünk ezeket a kihívásokat. A mérsékelt, 30 °C alatti nappali hőmérséklet és a nagy, több mint 20 fokos hőingadozás, több mint 20 fokos különbséget jelent a nappal és az éjszaka között. Ez lehetővé teszi a Colomé számára, hogy megőrizzék a bor kiváló természetes savtartalmát. A szegény, köves talaj nagyon jó minőségű és összetett szőlőt termel.
Fogyasztás: Jól párosítható sült kacsamellhez cseresznyeszósszal, erdei gombás rizottóhoz vagy grillezett lazachoz kapros tejszínes szósszal.