Colomé Torrontes 2022 (0,75L)

6.490 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Bodega Colomé
Egységár: 8.653,33 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A Torrontés a rózsa ízjegyeit, a grapefruit citrus aromáját és egy kis fűszeres utalást hordoza magában. A szájban friss, kerek és jó testű, hosszú, elegáns lecsengéssel.
Termék címkék:
Mendoza Torrintes

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A Torrontés szőlőfajtákra jellemző hagyományos borkészítési technikákkal készül. A szőlőt kézzel szüretelik az argentin Calchaquí-völgy magasan fekvő szőlőültetvényeiről. Gyengéd préselés után a gyümölcslé hűvös hőmérsékleten erjed, hogy megőrizze a Torrontésre jellemző finom aromákat és ízeket. A bort ezután rövid ideig érlelik a seprőjén, hogy a palackozás előtt fokozzák az állagot és az összetettséget, ami egy élénk és aromás fehérbort eredményez virágos és citrusos jegyekkel. Hideg fermentációval készült 12°C fokon.

Származás: A szőlőt a La Brava szőlőbirtokon termesztik 1700 méteren, amely a legjobb magasságnak számít e fajta számára. A széles tartományban mozgó napi hőmérséklet és az intenzív napsugárzás miatt az itt termesztett szőlő egyedi aromakifejeződést mutat, ami viszont friss, nagy savtartalmú bort eredményez.

Fogyasztás: Remekül passzol a ceviche vagy más, citrusos ízű tengeri ételekhez, grillezett csirkehúshoz vagy sertéshúshoz trópusi gyümölcs salsával, vagy olyan fűszeres ázsiai ételekkel, mint a thai curry vagy a vietnami citromfüves csirke.

Fajta összetétel 100% Torrontes
Típus Fehérbor
Évjárat 2022
Alkoholfoktartalom 13.5%
Ország Argentína
Régió Mendoza
Vivino pontszám 4,0 pont
James Suckling 92 pont
Robert Parker 90 pont
Wine Spectator 90 pont