Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A Torrontés szőlőfajtákra jellemző hagyományos borkészítési technikákkal készül. A szőlőt kézzel szüretelik az argentin Calchaquí-völgy magasan fekvő szőlőültetvényeiről. Gyengéd préselés után a gyümölcslé hűvös hőmérsékleten erjed, hogy megőrizze a Torrontésre jellemző finom aromákat és ízeket. A bort ezután rövid ideig érlelik a seprőjén, hogy a palackozás előtt fokozzák az állagot és az összetettséget, ami egy élénk és aromás fehérbort eredményez virágos és citrusos jegyekkel. Hideg fermentációval készült 12°C fokon.
Származás: A szőlőt a La Brava szőlőbirtokon termesztik 1700 méteren, amely a legjobb magasságnak számít e fajta számára. A széles tartományban mozgó napi hőmérséklet és az intenzív napsugárzás miatt az itt termesztett szőlő egyedi aromakifejeződést mutat, ami viszont friss, nagy savtartalmú bort eredményez.
Fogyasztás: Remekül passzol a ceviche vagy más, citrusos ízű tengeri ételekhez, grillezett csirkehúshoz vagy sertéshúshoz trópusi gyümölcs salsával, vagy olyan fűszeres ázsiai ételekkel, mint a thai curry vagy a vietnami citromfüves csirke.
Fajta összetétel | 100% Torrontes |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2022 |
Alkoholfoktartalom | 13.5% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4,0 pont |
James Suckling | 92 pont |
Robert Parker | 90 pont |
Wine Spectator | 90 pont |