Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

CVNE (Cune) Winery spanyol borászat

A Compañía Vinícola del Norte de España-t (Északi Spanyol Borászat) 1879-ben alapította két testvér Rioja fővárosának tartott Haro-ban. 140 év után a család ötödik generációja birtokolja. A méltán híres francia építész Gustave Eiffel tervezte az egyik pincéjüket. 2004-ben a felújított pincét maga Juan Carlos spanyol király adta át. Négy pincészetük van: CVNE, Imperial, Viña Real, Contino.

A cég által gyártott első bor a CVNE kezdőbetűiről kapta a nevét, az u és v közötti véletlen elírás létrehozta az ikonikus márka nevét, amely ma már a nemzetközi piac vezető borászata. A család ötödik generációja irányítja a pincészetet. A jelenlegi vezető Victor Uruttiá, aki 29 évesen hagyta ott londoni vezetési tanácsadó karrierjét eleget téve édesapja felkérésének, aki nyugdíjba vonulása miatt kérte fel fiát a pincészet irányítására, 20 évvel ezelőtt. Hozzá pedig nővére csatlakozott, Maria marketingvezetőként. A Cunerioja-i borok közé tartozik az Imperial (a világ elsőszámú spanyol bora), a Vina Real, a Monopole (Spanyolország legrégebbi fehérbormárkája, 1915 óta fennáll) és a Contino.

A Cune pincészet Haro városában található, Riojában. Ide érkeztek anno az alapító Real de Asúa testvérek. Jelenleg a pincészet 545 hektár szőlőt gondoz a La Rioja Alavesa és a La Rioja Alta alterületein. A Cune profilja a klasszikus Rioja stílus előállítása:elegáns, hosszú lecsengésű borok készítése a cél, amelyek történelmet írnak és hagyományokat elevenítenek fel.

Rendezés: