Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A több mint három évtizede tartó, Paso Robles-i Seven Oaks Cabernet-termelés során néhány olyan évjáratot láttunk, amely kiemelkedik a többi közül. A 2018-as évjárat az 1997-es, 2007-es és 2013-as évjáratok sorába lép, kivételes színmélységet, gyümölcsintenzitást és finomságot mutatva. A bort 12 hónapig érlelték 60 gallonos amerikai tölgyfahordóban, melyben 20%-ban új hordók voltak.
Származás: A ""csodamárciusnak"" köszönhetően a 2018-as termesztési szezonra úgy emlékeznek majd Paso Roblesban, mint a negyedikre a normális csapadékmennyiséghez közeli évek sorában. A szezon csapadékmennyiségének több mint 70%-a egy március elsejével kezdődő 3 hetes időszakban gyűlt össze, ami egy ritka, kivételes minőségű és terméshozamú évjáratot indított el. A májusi meleg időjárás jó virágzást és a fejlődő fürtök gyümölcskötődését biztosította. Ezt követte a július 4-i ünnepek után kezdődő, példátlanul meleg időszak, amikor 38 napon át 37C fok felett volt a hőmérséklet. Türelemmel várták, hogy a gyümölcsök teljesen beérjenek, ezért szeptember utolsó napján komolyan elkezdték a Cabernet szüretelését a szőlőültetvényekben.
Fogyasztás: Kivételes párosítás zamatos, grillezett ribeye steakkel vagy egy kiadós gombás rizottóval, így a fekete gyümölcsös ízek, a cédrus jegyei és a bársonyos tanninok tökéletesen kiegészítik az étel ízvilágát.