Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Roger Goulart Brut Coral Rose 2019 (0,75L)

7.890 Ft 6.705 Ft
15%
Menny.:palack
Gyártó: Roger Goulart Vinos
Egységár: 8.940,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 25.
A Roger Goulart Brut Coral Rose spanyol cava nagyon kevés ideig érlelődik, hogy megőrizze a fajtajellegű és friss jegyeket. Fő jellemzője a lágy rózsaszín színe, amelyet nagyon friss és intenzív aromák kísérnek. Nagyon elegáns és tartós a szájban. Az illatában friss és intenzív epres jegyeket mutat, a háttérben édességgel és markáns fajtajelleggel. Ízében friss és elegáns, erőteljes és tartós, selymes és kiegyensúlyozott lecsengéssel.
Termék címkék:
Garnacha Penedés

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A Roger Goulart Brut Coral Rose pezsgőhöz a szőlőt külön erjesztik és alacsony hőmérsékleten macerálják. A préslé hozama 50%, a must erjesztése 16-18 ºC-on, válogatott élesztővel történik. Alapborok jelentős savkomponenssel és a hosszú érleléshez megfelelő alacsony pH-értékkel járulnak hozzá a pezsgő komplexitásához. A palackozás után a második erjesztés és az érlelés 30 méterrel a felszín alatt található pincéinkben történik, ahol egész évben állandó a 14ºC-os hőmérséklet.

Származás: A cava alapborokat Penedès középső, belterületi részén található ültetvényekről származó szőlőből állítják elő, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége.

Fogyasztás: Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.

Fajta összetétel 70% Garnacha, 30% Pinot Noir
Évjárat 2018
Alkoholfoktartalom 12%
Ország Spanyolország
Régió Penedés
Vivino pontszám 3.7 pont
James Suckling 90 pont