Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A Roger Goulart Brut Coral Rose pezsgőhöz a szőlőt külön erjesztik és alacsony hőmérsékleten macerálják. A préslé hozama 50%, a must erjesztése 16-18 ºC-on, válogatott élesztővel történik. Alapborok jelentős savkomponenssel és a hosszú érleléshez megfelelő alacsony pH-értékkel járulnak hozzá a pezsgő komplexitásához. A palackozás után a második erjesztés és az érlelés 30 méterrel a felszín alatt található pincéinkben történik, ahol egész évben állandó a 14ºC-os hőmérséklet.
Származás: A cava alapborokat Penedès középső, belterületi részén található ültetvényekről származó szőlőből állítják elő, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége.
Fogyasztás: Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.
Fajta összetétel | 70% Garnacha, 30% Pinot Noir |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Spanyolország |
Régió | Penedés |
Vivino pontszám | 3.7 pont |
James Suckling | 90 pont |