Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A Roger Goulart Brut Coral Rose pezsgőhöz a szőlőt külön erjesztik és alacsony hőmérsékleten macerálják. A préslé hozama 50%, a must erjesztése 16-18 ºC-on, válogatott élesztővel történik. Alapborok jelentős savkomponenssel és a hosszú érleléshez megfelelő alacsony pH-értékkel járulnak hozzá a pezsgő komplexitásához. A palackozás után a második erjesztés és az érlelés 30 méterrel a felszín alatt található évszázados pincékben történik, ahol egész évben állandó a 14ºC-os hőmérséklet.
Származás: A Roger Goulart által a cavákhoz használt szőlő a Barcelonától délre fekvő Cava történelmi területéről, az Anoia és Foix folyók úgynevezett medencéjéből származik, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége. A szőlőültetvényt mindig is fenntartható, a környezetet tiszteletben tartó módszerekkel művelték, és az utóbbi években elősegítették a szőlőültetvény bioüzemre való átállását.
Fogyasztás: Ajánlott 6 ºC és 8 ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.