Roger Goulart Brut Coral Rose 2022 (0,75L)

8.190 Ft 6.960 Ft
15%
Gyártó: Roger Goulart Vinos
Egységár: 9.280,00 Ft/liter

A Roger Goulart Brut Coral Rose spanyol cava nagyon kevés ideig érlelődik, hogy megőrizze a fajtajellegű és friss jegyeket. Fő jellemzője a lágy rózsaszín, halvány lazacos árnyalatú színe, jól engedi ki a nagyon finom buborékokat és koronaképződést mutat a felszínen. Illatában nagyon friss és intenzív jegyeket mutat, piros gyümölcsökre utaló jegyekkel, de krémes és nagyon finom háttérrel. Ízében nagyon friss és elegáns, finom savakkal, amelyek tökéletesen egyensúlyban vannak a cukorral, a selymes és finom testtel. Intenzív lecsengése nagyon elegáns illattal érkezik, finom gyümölcsös jegyekkel és krémes érzetekkel.

Termék címkék:
Garnacha Penedés

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A Roger Goulart Brut Coral Rose pezsgőhöz a szőlőt külön erjesztik és alacsony hőmérsékleten macerálják. A préslé hozama 50%, a must erjesztése 16-18 ºC-on, válogatott élesztővel történik. Alapborok jelentős savkomponenssel és a hosszú érleléshez megfelelő alacsony pH-értékkel járulnak hozzá a pezsgő komplexitásához. A palackozás után a második erjesztés és az érlelés 30 méterrel a felszín alatt található évszázados pincékben történik, ahol egész évben állandó a 14ºC-os hőmérséklet.

Származás: A Roger Goulart által a cavákhoz használt szőlő a Barcelonától délre fekvő Cava történelmi területéről, az Anoia és Foix folyók úgynevezett medencéjéből származik, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége. A szőlőültetvényt mindig is fenntartható, a környezetet tiszteletben tartó módszerekkel művelték, és az utóbbi években elősegítették a szőlőültetvény bioüzemre való átállását.

Fogyasztás: Ajánlott 6 ºC és 8 ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.