Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt préselés előtt hűtik, hogy megakadályozzák az aromák elvesztését. Nagyon alacsony préselési hozammal finom és tiszta mustot kapnak, amelyet az erjedés előtt több mint 10 napig alacsony hőmérsékleten, mindig válogatott élesztők segítségével erjesztenek. A palackozás időpontja a második erjedés és az azt követő érlelés kezdetét jelzi a felszín alatt 30 méter mélyen található évszázados földalatti pincékben, ahol egész évben állandó 14 ºC-os hőmérséklet uralkodik.
Származás: A Roger Goulart által a cavákhoz használt szőlő a Barcelonától délre fekvő Cava történelmi területéről, az Anoia és Foix folyók úgynevezett medencéjéből származik. Ezt a területet a Földközi-tengerbe benyúló Sierra Litoral hegység, a Sierra Prelitoral de Mediona-Pontons és a Montserrat masszívum határolja, melyek különleges mikroklímát biztosítanak a területnek. A szőlőültetvények különböző típusú földeken, közepesen magasan, 300 és 700 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkednek el, a terméshozamok a fajtáktól és a terület jellemzőitől függően 6.000 és 10.000 kg/ha között mozognak. A szőlőültetvényt mindig is fenntartható, a környezetet tiszteletben tartó módszerekkel művelték, és az utóbbi években elősegítették a szőlőültetvény bioüzemre való átállását.
Fogyasztás: Magas savtartalma miatt a kagylók, halak, gazdag zöldséges ételek vagy fehér húsok kíséretében ragyog igazán. Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.
Fajta összetétel | 40% Xarel·lo, 30% Macabeo, 30% Parellada |
Évjárat | 2022 |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Spanyolország |
Régió | Penedés |
Vivino pontszám | 3.9 pont |