Roger Goulart Brut Millesime 2020 (0,75L)

6.590 Ft 5.600 Ft
15%
Menny.:palack
Gyártó: Roger Goulart Vinos
Egységár: 7.466,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A 2020-as Roger Goulart Brut Millesime egy hosszú érlelésű, a seprőn való érlelésnek köszönhetően erős karakterű spanyol cava. Sárga színű, aranyszínű reflexekkel, finom buborékokkal. Illata krémes, kiemelve a gyümölcsös, citrusos és fűszeres jegyeket, a háttérben pirított, pörkölt diófélék jegyeivel. Ízében friss, kellemesen savas, selymes és strukturált.
Termék címkék:
Penedés Xarel·lo

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt préselés előtt hűtik, hogy megakadályozzák az aromák elvesztését. Nagyon alacsony préselési hozammal finom és tiszta mustot kapnak, amelyet az erjedés előtt több mint 10 napig alacsony hőmérsékleten, mindig válogatott élesztők segítségével erjesztenek. A palackozás időpontja a második erjedés és az azt követő érlelés kezdetét jelzi a felszín alatt 30 méter mélyen található évszázados földalatti pincékben, ahol egész évben állandó 14 ºC-os hőmérséklet uralkodik.

Származás: A Roger Goulart által a cavákhoz használt szőlő a Barcelonától délre fekvő Cava történelmi területéről, az Anoia és Foix folyók úgynevezett medencéjéből származik. Ezt a területet a Földközi-tengerbe benyúló Sierra Litoral hegység, a Sierra Prelitoral de Mediona-Pontons és a Montserrat masszívum határolja, melyek különleges mikroklímát biztosítanak a területnek. A szőlőültetvények különböző típusú földeken, közepesen magasan, 300 és 700 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkednek el, a terméshozamok a fajtáktól és a terület jellemzőitől függően 6.000 és 10.000 kg/ha között mozognak. A szőlőültetvényt mindig is fenntartható, a környezetet tiszteletben tartó módszerekkel művelték, és az utóbbi években elősegítették a szőlőültetvény bioüzemre való átállását.

Fogyasztás: Magas savtartalma miatt a kagylók, halak, gazdag zöldséges ételek vagy fehér húsok kíséretében ragyog igazán. Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.

Fajta összetétel 40% Xarel·lo, 30% Macabeo, 30% Parellada
Évjárat 2020
Alkoholfoktartalom 12%
Ország Spanyolország
Régió Penedés
Vivino pontszám 3.9 pont