Stags Leap Cabernet Sauvignon Fay 2014 (0,75L)

84.990 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Stags' Leap Wine Cellars
Egységár: 113.320,00 Ft/liter
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. július 25.
​A Stags Leap Cabernet Sauvignon Fay 2014 kaliforniai bor a Napa völgyből az ikonikus pincészet egyik ikonikus bora. Gazdag gyümölcsösség és selymes tanninok jellemzik. "Vas ököl, selyem kesztyűben." Illatában az érett málna és a fekete cseresznye jegyeivel mutatkozik be. A háttérben a fahéj és pörkölt kávé üdvözöl minket. A szájban gazdag gyümölcsösséggel és selymes tanninokkal terül el. A korty hosszú, megjelennek a pörkölt jegyek.

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: 2014-es évjárat a harmadik csodálatos évjárat egymást követően. Az aszályos tél után, pont a legmegfelelőbb időben, márciusban esett az eső, így az érési időszaknak tökéletes talajnedvességgel futott neki az ültetvény. A nappalok nem voltak kiemelkedően forróak, ám az éjszakák az átlagnál melegebbek voltak, így tökéletesen, lassan érett be a szőlő. Kézi szüretelés után acéltartályokban történt a fermentáció majd 21 hónapot pihent francia tölgyfa hordóban, aminek 90%-a új hordó volt.

Származás: A FAY dűlő - ahonnan a Stag's Leap pincészet története indult - volt az első birtokuk. Sőt az egész Stag's Leap AVA-ban is az első Cabernet Sauvignon ültetvény. A FAY-dűlő továbbra is a Napa-völgy egyik nagyszerű dűlője. A 2014-es házasításhoz használt Cabernet Sauvignon közel háromnegyede a FAY-dűlő alsó és középső részén található blokkokból származik, amelyek a bor klasszikus piros gyümölcsös tónusait és aromás csúcsjegyeit adják. A fennmaradó rész a FAY felső részéből (keleti blokkok) származik, amely általában erőteljesebb, és struktúrát kölcsönöz a bornak. Amikor a különböző tételeket összekeverjük és francia tölgyfahordóban érleljük, az így kapott bor a birtokunkon termesztett Cabernet Sauvignon klasszikus kifejezésmódját adja: "vasököl bársonykesztyűben".

Fogyasztás: Próbálja meg párosítani ezt a birtok Cabernet-t prosciutto-ba csomagolt sertésbélszínnel, friss zöldfűszeres sült csirkével vagy kiadós tésztával.

Fajta összetétel 100% Cabernet Sauvignon 
Típus Vörösbor
Évjárat 2014
Alkoholfoktartalom 14.5%
Ország USA
Régió California
Vivino pontszám 4.4 pont
James Suckling 94 pont
Robert Parker 95 pont
Wine Enthusiast 93 pont