Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: 2014-es évjárat a harmadik csodálatos évjárat egymást követően. Az aszályos tél után, pont a legmegfelelőbb időben, márciusban esett az eső, így az érési időszaknak tökéletes talajnedvességgel futott neki az ültetvény. A nappalok nem voltak kiemelkedően forróak, ám az éjszakák az átlagnál melegebbek voltak, így tökéletesen, lassan érett be a szőlő. Kézi szüretelés után acéltartályokban történt a fermentáció majd 21 hónapot pihent francia tölgyfa hordóban, aminek 90%-a új hordó volt.
Származás: A FAY dűlő - ahonnan a Stag's Leap pincészet története indult - volt az első birtokuk. Sőt az egész Stag's Leap AVA-ban is az első Cabernet Sauvignon ültetvény. A FAY-dűlő továbbra is a Napa-völgy egyik nagyszerű dűlője. A 2014-es házasításhoz használt Cabernet Sauvignon közel háromnegyede a FAY-dűlő alsó és középső részén található blokkokból származik, amelyek a bor klasszikus piros gyümölcsös tónusait és aromás csúcsjegyeit adják. A fennmaradó rész a FAY felső részéből (keleti blokkok) származik, amely általában erőteljesebb, és struktúrát kölcsönöz a bornak. Amikor a különböző tételeket összekeverjük és francia tölgyfahordóban érleljük, az így kapott bor a birtokunkon termesztett Cabernet Sauvignon klasszikus kifejezésmódját adja: "vasököl bársonykesztyűben".
Fogyasztás: Próbálja meg párosítani ezt a birtok Cabernet-t prosciutto-ba csomagolt sertésbélszínnel, friss zöldfűszeres sült csirkével vagy kiadós tésztával.
Fajta összetétel | 100% Cabernet Sauvignon |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2014 |
Alkoholfoktartalom | 14.5% |
Ország | USA |
Régió | California |
Vivino pontszám | 4.4 pont |
James Suckling | 94 pont |
Robert Parker | 95 pont |
Wine Enthusiast | 93 pont |