Tohu Whenua Awa Sauvignon Blanc 2021 (0,75L)

9.590 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Tohu Wines
Egységár: 12.786,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
A 2021-es Tohu Whenua Awa Sauvignon Blanc az Awatere folyó fölött magasan fekvő Arapoto birtokon, organikus módszerekkel termesztett gyümölcsökből készül ez a textúrával és komplexitással rendelkező új-zélandi bor. Részben hordóban erjesztett, gazdag szerkezetű és összetett bor a citrusok, trópusi gyümölcsök, zúzott gyógynövények és kovakő jegyeivel. A szájban kellemes ásványosság és intenzív gyümölcskoncentráció figyelhető meg, friss, lédús és tartós lecsengéssel.
Termék címkék:
Marlborough Sauvignon Blanc

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Modern gépi szüretelővel szüretelték kora reggel, amikor a szőlő még hűvös volt. A szőlő nagy részét rozsdamentes acéltartályokba préselték, egy kis részét pedig közvetlenül idősebb francia tölgyfahordókba préselték, ahol vadélesztővel erjedt. Az erjedés után a bort gondosan összevegyítették, így egy kiemelkedő textúrájú és hosszúságú bor jött létre.

Származás: Az Arapoto (Short Path) Block az Awatere-valley felső részén található Marlborough-ban, Új-Zélandon. 2002-es ültetésű, 5,06 hektáros területről, ami mérsékelten mély iszapos vályogtalajjal rendelkezik.

Fogyasztás: Könnyű, fehér, illetve olajos halak, kagylók, zöldségfélék

Fajta összetétel 100% Sauvignon Blanc
Típus Fehérbor
Évjárat 2021
Alkoholfoktartalom 13%
Ország Új-Zéland
Régió Marlborough
Vivino pontszám 4.1 pont