Alyda van Salentein Brut 2021 (0,75L)

12.190 Ft 6.095 Ft
50%
Menny.:palack
Gyártó: Bodegas Salentein
Egységár: 8.126,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
Az Alyda van Salentein Brut egy gyönyörű, elegáns, száraz argentin pezsgő, finom habzással és kiváló struktúrával. Illatában lágy citrusok, dió, őszibarack, sárgabarack és némi briós érződik. Alyda van Salentein tisztelgés Salentein lord lánya, a holland d'Yvoy báró felesége előtt, aki a 18. század vége felé a nijkerki Huis de Salenteinben élt. Elegáns, lendületes személyisége sokakat elvarázsolt a Salentein birtok vendégei között. A Salrentein Alyda pezsgőkben ennek a hölgynek a személyisége köszön vissza: kirívó, de mégis harmónikus.
Termék címkék:
Mendoza Pinot Noir

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Gustavo Bauzá tökéletes, egyedi habzóbort készít a 100%-ban saját dűlőkről származó, az Uco-völgy híres Pinot Noir, Chardonnay és Pinot Meunier szőlőiből. A bor a Méthode Charmat szerint készül, és palackozás előtt tizenkét hónapig érlelik.

Származás: Az argentin Mendoza régió Uco-völgyéből származik. Ezt a területet a magasan fekvő szőlőültetvények jellemzik, amelyek talaja alluviális lerakódásokból és kavicsos, homokos vályogból áll, ami kiváló vízelvezetést biztosít a szőlő számára. Az Uco-völgy éghajlata félszáraz, meleg nappalok és hűvös éjszakák jellemzik, ami lehetővé teszi a szőlő lassú érését és összetett ízek kialakulását, miközben jó savtartalommal rendelkezik, ami ideális feltétel a kiváló minőségű pezsgők előállításához.

Fogyasztás: Jégbe hűtve, a pezsgő remekül illik osztrigához, tenger gyümölcseihez, fehér halhoz és sushihoz, vagy természetesen aperitifként.

Fajta összetétel 50% Pinot Noir, 45% Chardonnay, 5% Pinot Meunier
Évjárat 2021
Alkoholfoktartalom 12%
Ország Argentína
Régió Mendoza
Vivino pontszám 4.1 pont