Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bodega Garzon Balasto 2018 (0,75L)

31.290 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Bodega Garzon
Egységár: 41.720,00 Ft/liter
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. április 25.
A 2018-as Bodega Garzon Balasto uruguayi bor illatában friss vörös és fekete gyümölcsök, valamint komplex és elegáns fűszerek érződnek. A szájban a tanninok lédúsak és élénkek, energikusak, ugyanakkor ízletesek és selymesek minden egyes kortyban. A kifinomult textúrájú bor gyümölcsös és pikáns elemet egyensúlyt képeznek a szájban, a krémességgel kísért hosszú lecsengésben érdekes ízt ad.
Termék címkék:
Blend Maldonado

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A kézzel szedett fürtőket gondosan válogatják, majd nagy cement tartályban erjesztik.Ezitán pedig áttöltik pírittatlan francia hordókba, ezekben 20 hónapot tovább érik a bor, majd szűretlenül palackozzák. A pincészet borásza Alberto Antonini nagyon óvatos a tölgy használatával. Más projektjeihez hasonlóan világszerte, a barrique-októl a betonerjesztők és a nagy, pirítatlan tölgyek javára lépett. Ezt azért teszi, hogy az egyes szőlőfajtákról és helyekről tiszta kifejezéseket adjon, valamint elkerülje borai karakterének elfedését.

Származás: Dél-Amerikában, Brazília és Argentína között található Uruguay a latin-amerikai borvilág egyik legfontosabb országa. Elhelyezkedése – Argentínával, Chilével, Dél-Afrikával, Ausztráliával és Új-Zélanddal azonos szélességi fokon – és mérsékelt éghajlata kedvez a szőlőtermesztésnek az egész területén. Az ültetvények termőtalajának alapját lebomlott, töredezett gránit alkotja, amely kiváló vízelvezetéssel és ásványossággal rendelkezik. Ideális ahhoz, hogy komplexitást, energiát és élénkséget biztosítson ennek az ikonikus urugiai bornak. Ehhez hozzájárul az Atlanti-óceán felől érkező szelek hűsítő hatása a szőlőültetvényekre. Ideális ahhoz, hogy komplexitást, energiát és élénkséget biztosítson ennek az ikonikus urugiai bornak.

Fogyasztás: Ideális szobahőmérsékleten fogyasztani, de előtte ajánlott szellőztetni. Nehéz vörös húsok legjobb kísérője.

Fajta összetétel 40% Tannat, 34% Cabernet Franc, 18% Petit Verdot, 5% Merlot, 3% Marselan
Típus Vörösbor
Évjárat 2018
Alkoholfoktartalom 13,5%
Ország Uruguay
Régió Maldonado
Vivino pontszám 4,4 pont
James Suckling 96 pont
Wine Enthusiast 93 pont
Wine Spectator 93 pont