Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bodega Garzon Single Vineyard Tannat 2019 (0,75L)

12.190 Ft
Gyártó: Bodega Garzon
Egységár: 16.253,33 Ft/liter
A 2019-es évjáratú Bodega Garzon Single Vineyard Tannat uruguayi bor testes és elegáns, mély, lila színű bor, ami a cseresznye, eper, fekete szilva, dohány és fekete csokoládé illatjegyeit mutatja, némi fűszerességgel kiegészülve. Ízében lédús és friss, testes, hosszan tartó lecsengéssel, tökéletesen kiegyensúlyozott, egy csipetnyi tölgyfával. Gazdag és tartalmas dűlőszelektált bor, érett tanninjai és ásványossága miatt igazi terroir bor.
Termék címkék:
Maldonado Tannat

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A kézzel szüretelt szőlőt 5 napig macerálták erjesztés előtt 80 hektoliteres cementtartályokban, 26-28ºC-on egy hétig, napi kétszeri pumpálással. A bort ezután seprőn érlelték 12-18 hónapig 25 hektoliteres francia tölgyfahordókban, hogy a bort még összetettebbé tegye. A tölgyfahordót nem pörkölték és negyedszerre használták. A pincészet borásza Alberto Antonini nagyon óvatos a tölgy használatával. Más projektjeihez hasonlóan világszerte, a barrique-októl a betonerjesztők és a nagy, pirítatlan tölgyek irányába lépett. Ezt azért teszi, hogy az egyes szőlőfajtákról és helyekről tiszta kifejezéseket adjon, valamint elkerülje borai karakterének elfedését.

Származás: A Bodega Garzón egy családi tulajdonban lévő borászat Maldonadóban, az Atlanti-óceán partján, Uruguay déli részén. Elhelyezkedése – Argentínával, Chilével, Dél-Afrikával, Ausztráliával és Új-Zélanddal azonos szélességi fokon – és mérsékelt éghajlata kedvez a szőlőtermesztésnek az egész területén. Az Atlanti-óceántól tizenegy mérföldre található birtokunkon több mint 1000 kisebb ültetvény található különböző fekvésű dűlőkön. Változatos mikroklíma, rengeteg napsütés és eltérő talajösszetétel jellemzi ezeket az ültetvényeket. Ezek a tényezők lehetővé teszik a szőlő tökéletes fejlődését, ami nélkülözhetetlen a Tannat számára. A szőlőültetvényeket buja erdők, gránitsziklás talajok, őshonos pálmafák veszik körül.

Fogyasztás: Különösen jó választás lehet nehezebb fogások, steakek vagy más vöröshúsok, bárányfasírt mellé. Legszebb arcát 18 fokon mutatja.