Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A hagyományos és a modern borkészítési technikák kombinációjával készül. A Chardonnay szőlőt gondosan szüretelik és válogatják, mielőtt enyhe préselésnek vetik alá. A levet ezután rozsdamentes acéltartályokban erjesztik, tölgy érlelés nélkül, hogy megőrizzék a bor élénk gyümölcsízét és ropogós savasságát. Az erjedést követően a bor egy rövid ideig érlelődhet, hogy a palackozás előtt javítsa állagát és összetettségét.
Származás: A part menti hatású szőlőültetvényekről származik, a Monterey megyei Salinas-völgytől egészen a San Luis Obispo megyei Chamisal szőlőültetvényig. A szőlőültetvények mindegyikének hűvös éghajlata van, amely elősegíti a gyümölcs hosszú és lassú érését, és lehetővé teszi az összetett ízek kialakulását, miközben a sav és a frissesség megmarad.
Fogyasztás: Remekül passzol a citromos és fűszernövényes grillezett garnélarák nyárshoz, a csípős öntetű csirkés Caesar salátához, vagy a friss zöldségeket tartalmazó krémes tészta primaverához.
Fajta összetétel | 100% Chardonnay |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2020 |
Alkoholfoktartalom | 13.5% |
Ország | USA |
Régió | California |
Vivino pontszám | 3.7 pont |
Wine Enthusiast | 90 pont |