Michael David Freakshow Cabernet Sauvignon 2020 (0,75L)

12.390 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Michael David Winery
Egységár: 16.520,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A palackot szinte szétfeszíti a bor, ami benne van. Nagy test, izmos tanninok jellemzik, ezt testesíti meg a címkén látható erőművész. A Michael David Freakshow Cabernet Sauvignon 2020 kaliforniai bor illatában feketecseresznye, eper egészül ki pörkölt mogyoró édeskés bukéjával, ízben szilvás, keserű csokis, karamellás jegyek találkoznak. Kedves a szájban, finom cseresség jellemzi határozottabb hordóhasználattal.

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Cabernet Sauvignon adja bor gerincét, mellette Petite Sirah, Cabernet Franc és egy leheletnyi Teroldego van a házasításban, ami egy igen ritka fajta, talán csak Olaszország Trentino tartományában van jelen. Főbb előnye, hogy nagy test mellett rengeteg gyümölcsösséget ad a bora, mindezt egy alacsonyabb tannintartalom mellett teszi oly élvezhetővé. A fajta kifinomultságát és eleganciáját 10 hónap francia hordóhasználattal emelnek ki, így egy kerek, elegáns, de testes vörösbort hívnak elő a szőlőből egy jól eltalált hordóhasználattal.

Származás: Ültetvény Kalifironiában, Lodi megyében található. Michael Phillip saját, kedvenc Cabernet Sauvignon ültetvényéről származik a szőlő, amelyet fenntartható gazdálkodással művelnek. Ha Cab, akkor Kalifornia a legjobb helye ennek a fajtának, az állandó napsütéssel mindent megad a fajtának, hogy tökéletes érettségben tudjon mutatkozni.

Fogyasztás: Az ételek terén a vörös húsú steakek, valamint grill és barbecue sültek mellé tökéletes választás.

Fajta összetétel 100% Cabernet Sauvignon
Típus Vörösbor
Évjárat 2020
Alkoholfoktartalom 15.5%
Ország USA
Régió California
Vivino pontszám 3.9 pont
Wine Enthusiast 91 pont