Col Sandago Costa dei Falchi Prosecco Superiore DOCG (0,75L)

8.990 Ft 6.290 Ft
30%
Menny.:palack
Gyártó: Col Sandago
Egységár: 8.386,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.

A Col Sandago Costa dei Falchi Prosecco Superiore DOCG olasz pezsgőt ragyogó, szalmasárga szín, valamint finom és tartós perlage jellemzi. Illatában telt és testes, gyümölcsös és virágos jegyek tűnnek fel. Ízében száraz és harmonikus, lágy, kiegyensúlyozott savakkal, gyümölcsös-citrusos jegyekkel. Kellemes és hosszan tartó lecsengésében is megmarad a citrusok frissessége a terroirt idéző ásványossággal.

Termék címkék:
Glera Veneto

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt szeptember második felében kézzel szüretelték. A szőlő bogyózása és lágy préselése után, majd 36 órás hideg macerálás következett 10 °C-on. Ezután került sor az összezúzott szőlő préselésére és a must 16-17 °C-on történő, hőmérséklet-szabályozott erjesztésére. Érlelés acéltartályokban történt 2-3 hónapig. Ezután az alapbor újraerjesztése következett autoklávban, állandó és ellenőrzött 16-17 °C-os hőmérsékleten 90 napig, amit a borkőstabilizálás és a hidegszűrés zárt le.

Származás: A Col Sandago birtok a híres Marca Trevigiana területén található, Conegliano Valdobbiadene DOCG területének csodálatos dombjainak déli oldalán egy természetes forrás hozza a vizét a völgytalpon fekvő rétekre, egész évben táplálva azok meszes, agyagos homokkő talaját. Az ideális fekvés, a lejtők, a tengerszint feletti magasság és a különleges mikroklíma együttesen a legmagasabb minőségű borok előállítását szolgálják.

Fogyasztás: Kiváló aperitifbornak, különösen finom ételekhez és halakhoz. Ideális fogyasztási hőmérséklete 8 °C fokon.

Fajta összetétel 100% Glera
Alkoholfoktartalom 11.5%
Ország Olaszország
Régió Veneto
Vivino pontszám 4 pont