Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt saját súly alatti préseléssel, lágy feldolgozással készítik elő. A bor szabályozott hőmérsékleten, acéltartályban erjedt, majd kölönböző fahordókban érlelték az összetettebb ízek elérése végett, majd egy év hordós érlelés következett.
Származás: A szőlőt az olasz Puglia tartományban, kordon művelésmóddal nevelik, az ültetvény talaja szerves anyagban és vas-oxidban gazdag vörös föld. Nagyon öreg szőlőtőkéről, későn, túlérett állapotban, kézzel szüretelték a szőlőt.
Fogyasztás: Gazdagon fűszerett vadak, érlelt, keményebb sajtok, barbeque mellé is ajánlott, vagy csak úgy önmagában.
Fajta összetétel | 100% Primitivo |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 17% |
Ország | Olaszország |
Régió | Puglia |
Vivino pontszám | 4.3 pont |