Elephant In The Room Adelaide Hills Premium Pinot Noir 2022 (0,75L)

6.990 Ft
Menny.:db
Gyártó: Fourth Wave
Egységár: 9.320,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
Ez a 2022-es évjáratú Elephant In The Room Adelaide Hills Premium Pinot Noir tökéletes példája annak, hogy mit akar egy borivó, és nem azt, amit a borrendőrség mond nekünk. Kis tölgyfahordókban érlelt, nagyvonalú és pazar, nem divatos mennyiségű ízzel. Tele van piros bogyós gyümölcsökkel és pikáns árnyalatokkal, egy csipetnyi fűszeres tölgyfával. A szájban illatos, csiszolt és precíz, jó komplexitással és koncentrációval.
Termék címkék:
Adelaide Hills Pinot Noir

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt részben kézzel szüretelték és válogatták, mielőtt lefejtették volna és két tonnás nyitott erjesztőkben erjesztették, tíz százalékban egész fürtökkel és napi kétszeri kézi merítéssel, valamint nagyobb, zárt erjesztőkben, pumpás átfejtéssel. Az erjedés után minden összetevő keveréke, majd a végső bor 6 hónapig kis francia tölgyfahordókban volt palackozás előtt, minimális finomítással, szűréssel és kén hozzáadásával.

Származás: A pinot noir szőlő az Adelaide Hills közelében található ültetvényekről származik. A terület védett fekvése és a kis ingadozású hőmérséklet együttesen biztosítja a természetes savtartalom megőrzését a szüretelt gyümölcsökben. A 2022-es évben ideálisak voltak a csapadék és a hőmérsékleti viszonyok, ami lassú érést és optimális ízfejlődést eredményezett.

Fogasztás: Párosítsuk gombás rizottóval.

Fajta összetétel 100% Pinot Noir
Típus Vörösbor
Évjárat 2022
Alkoholfoktartalom 14%
Ország Ausztrália
Régió South Australia
Vivino pontszám 4 pont