Kézi szüretelés 20 kg-os ládákba történik, a fürtök 24 órát pihennek, a feldolgozás előtt, így stabilizálódnak a színanyagok és az aromák. A fermentáció tölgyfa tartályokban történik, a ház saját élesztőivel. Amerikai és francia tölgyfahordóban legalább 24 hónapig. Majd a végső blend már a palackba töltéskor készül és így további egy évig pihen még a palackban.
Az Imperial Reserva Tempranillo 2017 riojai spanyol bor tiszta, intenzív cseresznyés vörös színű bor komplex és elegáns illattal, benne szilvás, áfonyás és datolyás jegyek mellett némi szegfűszeg érezhető a jól integrált hordó jeleként. Szájban struktúrált és egyensúlyos, a gyümölcskenyér ízeivel, dohánnyal és érezhető ásványossággal, bársonyos tanninokkal és hosszú lecsengéssel.
- Fajtaösszetétel: 85%Tempranillo, 15% Graciano, Mazuelo, Garnacha
- Vivino pontozás: 4,2 pont
- Tim Atkin: 95 pont
- James Suckling: 93 pont
- Alkoholtartalom: 14%
- Űrtartalom: 0.75 Liter
- Termőterület: Rioja - Villalba, Briones, Torremontalvo
|