Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: 18 hónapig érlelték 225 literes hordókban, melyek 58%-ban új, francia tölgyfából készült - ebből 58%-ban új hordóban. Komplex és kifinomult sötét gyümölcsök a megjelenéskor, a szerkezet pedig alkalmas arra, hogy megfelelően pincézve akár egy évtizedig is méltóságteljesen érlelődjön.
Származás: Paso Robles - A Wine Spectator a borkészítés csúcsának nevezi ezt a borvidéket San Francisco és Los Angeles között húzódik a borkedvelők egyik célpontja. Egykor szarvasmarhát, mandulát és gabonát termesztettek, manapság a borkészítésre koncentrálnak. A Csendes-óceán közelsége miatt forró, de szélsőséges éghajlatát az óceán felől érkező ködök és szél hűsíti ezzel ideális termesztési körülményeket biztosít a szőlőtermesztéshez. Ezt kiegészíti az extrém napi hőingadozás. A napi 45-50 fokos hőmérsékletingadozás a vegetációs időszakban optimális ízfejlődést eredményez ezekben a klasszikus vörös fajtákban. Mindezt a tökéletességet fokozza a gazdag talaj: kavicsos mészkő váltakozik agyagpalával.
Fogyasztás: Legjobban vörös húsokhoz illik, gazdagsága elbír dominánsabb fűszerhasználattal is.
Fajta összetétel | 91% Cabernet Sauvignon, 4%, Petit Verdot, 3%, Malbec, 2% Cabernet Franc |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2020 |
Alkoholfoktartalom | 14.9% |
Ország | USA |
Régió | California |
Vivino pontszám | 4.2 pont |
Wine Enthusiast | 92 pont |