Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Az úttörő Mar de Frades Brut Nature az első albarino pezsgő. Champenoise módszerrel (Champagne-i stílusú pezsgőkészítési eljárás) készült, ízletes és krémes eredménnyel, anélkül, hogy a pezsgő elveszítené a fajta jegyeit. A borkészítés a hagyományos módszer szerint történik, ami egy aprólékos, átgondolt és összetett folyamatot jelent, amelynek során ragyogó eredményt érnek el. Kettős erjesztés történik: az első alkoholos, őshonos élesztőkkel, a második pedig szénsavas, amely a palackban történik, a pezsgőkészítés szigorú, hagyományos módszerével összhangban. Az alapborok különböző évjáratokból származnak, és tökéletes arányban kerülnek kiválasztásra, hogy garantálják a verhetetlen eredményt.
Származás: A Brut Nature-t lugasokon termesztett, egyedi tulajdonságaik miatt kiválasztott és különleges gondossággal kezelt szőlőből készítik. A szőlőültetvények művelése a környezeti adottságok és a Rías Baixas borászati kultúrájának tiszteletben tartásával történik. Ez a tiszta atlanti karakterű pezsgő Rías Baixas régióban 60 ha-on termett csodálatos Albarino szőlőből készült.
Fogyasztás: A pezsgő a pincészet klasszikus és jellegzetes kobaltkék színű palackba öltöztetve kerül forgalomba. Egyediségét fokozza a termokróm címkéje, amin egy kis extra "kikacsintás" jelenik meg, ha a palack hőmérséklete elérte az ideális hőmérsékletet a fogyasztáshoz, hogy teljes mértékben élvezhessük.
Fajta összetétel | 100% Albarino |
Évjárat | 2023 |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Spanyolország |
Régió | Rías Baixas |
Vivino pontszám | 3.9 pont |