Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Hagyományos, pugliai stílusban, albarello, azaz bokorszerűen művelt szőlőtőkéről kézzel szüretelve. Augusztusban kézi szürettel gyűjtik be, ezután jön acéltartályban a héjon áztatás és erjesztés, emellett a bor másik részét - hűen a hagyományos vörösborkészítési eljáráshoz - különböző fából készült hordókban áztatták héjon és érlelték.
Származás: A szőlő Manduriából származik, a Primitivo leghíresebb eredetvédett területéről, egyedi gazdag vörös talaj jellemzi, mely vas-oxidban és szervesanyag tartalomban kiemelkedő.
Fogyasztás: Ideális ételpárosítása a lágy, érett kéksajt, a vörösboros őzgerinc, a rozmaringos báránysült vagy a kacsamelles meggyragu, fogyasztási hőmérséklet pedig 16-18°C.
Fajta összetétel | 100% Primitivo |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2022 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Olaszország |
Régió | Puglia |
Vivino pontszám | 4.2 pont |