Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo DOC 2022 (0,75L)

7.890 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Masca del Tacco
Egységár: 10.520,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A 2022-es Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo Puglia DOC olasz borban elénk tárul, mit is tud egy fürt. Mély rubinvörös szín jellemzi, illatában feketeribizli, eperdzsem köszön reánk, mellette rozmaring, ibolya és egyfajta földes jegyek játszanak. Lágy, bársonyos, egész szánkat betöltő maradandó élmény. Ez a bor primitivo szőlőből készül, ami a vezető szőlőfajta a vidéken, már augusztusban beérik, sokáig lehet tőkén hagyni, így koncentráltabb bort ad. Nagy test, magas alkohol, sok gyümölcs, rengeteg fűszer jellemzi borát.
Termék címkék:
Primitivo Puglia

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Hagyományos, pugliai stílusban, albarello, azaz bokorszerűen művelt szőlőtőkéről kézzel szüretelve. Augusztusban kézi szürettel gyűjtik be, ezután jön acéltartályban a héjon áztatás és erjesztés, emellett a bor másik részét - hűen a hagyományos vörösborkészítési eljáráshoz - különböző fából készült hordókban áztatták héjon és érlelték.

Származás: A szőlő Manduriából származik, a Primitivo leghíresebb eredetvédett területéről, egyedi gazdag vörös talaj jellemzi, mely vas-oxidban és szervesanyag tartalomban kiemelkedő.

Fogyasztás: Ideális ételpárosítása a lágy, érett kéksajt, a vörösboros őzgerinc, a rozmaringos báránysült vagy a kacsamelles meggyragu, fogyasztási hőmérséklet pedig 16-18°C.

Fajta összetétel 100% Primitivo
Típus Vörösbor
Évjárat 2022
Alkoholfoktartalom 14%
Ország Olaszország
Régió Puglia
Vivino pontszám 4.2 pont