Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Hajnalban szürelték a szőlőt, hogy a lehető legfrissebben érkezzen a pincébe. Xarel-lo Penedés őshonos fajátja a blend fő alkotója. A szőlőket lehűtik préselés előtt, hogy az aromák minél jobban megmaradjanak. 16-18 °C-on fermentálják, válogatott élesztőkkel. A második fermentáció a 30 méter mélyen található több mint 1 km hosszú pince rendszerben történik. Minimum 18 hónap seprőn tartás. Method traditionelle reserva.
Származás: A cava alapborokat Penedès középső, belterületi részén található ültetvényekről származó szőlőből állítják elő, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége.
Fogyasztás: Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.