Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Roger Goulart Cava Brut Reserva 2019 (0,75L)

6.890 Ft
Gyártó: Roger Goulart Vinos
Egységár: 9.186,67 Ft/liter
A Roger Goulart Cava Brut Reserva 2019 spanyol cava pezsgő halvány sárga színű enyhe zöldes árnyalatokkal. Apró, finom buborékokkal kényeztet. Citrus és zöldalma illattal és barackos ízjegyekkel, finoman megbúvó toastos karakterrel. Jó egyensúly és magas savtartalom jellemzi, valamint gyengéd szénsavasság és frissesség.
Termék címkék:
Penedés Xarel-lo

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Hajnalban szürelték a szőlőt, hogy a lehető legfrissebben érkezzen a pincébe. Xarel-lo Penedés őshonos fajátja a blend fő alkotója. A szőlőket lehűtik préselés előtt, hogy az aromák minél jobban megmaradjanak. 16-18 °C-on fermentálják, válogatott élesztőkkel. A második fermentáció a 30 méter mélyen található több mint 1 km hosszú pince rendszerben történik. Minimum 18 hónap seprőn tartás. Method traditionelle reserva.

Származás: A cava alapborokat Penedès középső, belterületi részén található ültetvényekről származó szőlőből állítják elő, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége.

Fogyasztás: Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.