Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Roger Goulart Brut Rose Millesime 2021 (0,75L)

7.390 Ft 3.695 Ft
50%
Menny.:palack
Gyártó: Roger Goulart Vinos
Egységár: 4.926,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. május 23.
A spanyol Roger Goulart Brut Rose Millesime spanyol pezsgő közepes intenzitású rubinrózsaszín cava, élénk árnyalatokkal. Felszabadító nagyon finom buborékok, enyhe buborék-képződéssel. Piros gyümölcsökre, így szamócára és cseresznyére emlékeztető jegyek, meglehetősen krémes háttérrel. Ízében nagyon friss, élénk, de jól kiegyensúlyozott savasságának köszönhetően, édeskés jellegét selymessé és kerekké teszi, intenzív és tartós lecsengéssel.
Termék címkék:
Garnacha Penedés

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: 65% Garnacha, 30% Monastrell és 5% Pinot Noir szőlőből készül, külön erjesztéssel, alacsony hőmérsékleten történő macerálással. A préslé hozama 50%, míg a must erjesztése 16-18 ºC-on, válogatott élesztővel történik. Alapborok jelentős savkomponenssel és a hosszú érleléshez megfelelő alacsony pH-értékkel járulnak hozzá a pezsgő komplexitásához. A palackozás után a második erjesztés és az érlelés 30 méterrel a felszín alatt található pincéinkben történik, ahol egész évben állandó a 14ºC-os hőmérséklet.

Származás: A cava alapborokat Penedès középső, belterületi részén található ültetvényekről származó szőlőből állítják elő, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége.

Fogyasztás: Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.

Fajta összetétel 65% Garnacha, 30% Monastrell, 5% Pinot Noir
Évjárat 2021
Alkoholfoktartalom 12%
Ország Spanyolország
Régió Penedés
Vivino pontszám 3.6 pont