Arboleda Syrah 2020 (0,75L)

7.790 Ft 3.895 Ft
50%
Menny.:palack
Gyártó: Arboleda Wines
Egységár: 5.193,33 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.

A 2020-as Arboleda Syrah egy intenzív és csábító chilei bor intenzív, mély rubinvörös színű, lilás árnyalatokkal. Vonzó illatát piros és fekete gyümölcsök, mint a meggy, a szilva, az áfonya és a szeder illata jellemzi, mindezt lágy fehérborsos és péksüteményes jegyek keretezik, valamint egy finom, levendulára emlékeztető virágos jegy. A szájban a vörös és fekete gyümölcsök összetéveszthetetlen ízjegyei jelennek meg, amelyeket fűszeres és virágos jegyek egészítenek ki. Ez a bor egyedülálló frissességgel rendelkezik, nagyszerű savakkal, amelyeket finomszemcsés lágy tanninok kísérnek.

Mediterrán, a hideg felől érkező hűvös szellőktől megáldva. Csendes-óceán felől, ez a szőlőültetvény a leghidegebb terület, ahol a vörös bordeaux-i szőlőből fajták még alaposan be tudnak érni. A szőlőültetvényt kolluviális talajon telepítették. magas agyagtartalmú piemontra telepítették. 

A szőlőt kétszeresen válogatták, 25%-os hideg áztatással, majd rozsdamentes acéltartályokban erjesztették 12-25 napon át, 25 és 31 °C között ingadozó hőmérsékleten. 12 hónapig érlelték francia tölgyfahordóban, 20%-ban új tölgyfahordóban, hogy megőrizzék a gyümölcs karakterét  Az érlelés a körülményektől függően több mint 6 évig tartott.

Termék címkék:
Aconcagua Syrah

Leírás és Paraméterek

Fajta összetétel 100% Syrah
Típus Vörösbor
Évjárat 2020
Alkoholfoktartalom 13.5%
Ország Chile
Régió Aconcagua
Vivino pontszám 3.9 pont