Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Michael David pincészet

2020, Év Amerikai Pincészete

A pincészet Lodi tartományban található,San Francisco közelében.Lodi manapság Kalifornia egyik legdinamikusabban fejlődő területe.Zinfandel,Chardonnay és Cabernet sauvignon az uralkodó,kisebb mennyiségben Syrah és Flame tokay is előfordul.A meleg éghajlatú central Valley-hez tartozik,de az öböl felől érkező hüvős légáramlatok jótékony hatása szerencsére itt is érezhető.

 A családi gazdaságban ötödik generációként felnőtt Michael és David a Kaliforniai Egyetem Davis kampuszán végeztek. A 10 évvel idősebb Michael természettudomány, David pedig  nemzetközi üzleti szakon tanult. Közel 40 éve  együtt irányítják a borászatot,ehhez hatodik generációként csatlakozott Michael  fia és lánya.  A Michael David pincészet borstílusa érett és merész, bőséges mégis jól integrált tölgyfa használat.Fontos számukra a fenntartható gazdálkodás, így részt vettek a "Green Lodi" tanusítvány kidolgozásában és alkalmazásában. 

Fő céljuk, hogy boraikban bemutassák Lodi-ban rejlő potenciált a világnak. „Mi nem szabályt szegünk, mi magunk hozzuk a szabályokat!”

Rendezés: