Outerbound Cabernet Sauvignon 2018 (0,75L)

22.490 Ft
Menny.:db
Gyártó: Michael David Winery
Egységár: 29.986,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.

Egy pohár Outerbound Cabernet Sauvignon 2018-as kaliforniai borból piros gyümölcsök, egres és rozmaring aromái ugranak elő, amelyekhez a szájban málna és dohány ízei, valamint a friss, határozott lecsengés csatlakoznak. A bor közepes testű, és a bor tele van fekete ribizli, szilva és fűszerek aromáival, amelyek tökéletesen harmonizálnak az ízletes tanninokkal.

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A bort 100%-ban francia (45% új) tölgyfahordóban érlelték.

Származás: Az Alexander-völgy nagyra becsült borszőlőjének és az Outerbound első évjáratának tiszteletére ezt a bort az AVA nyugati oldalán található három kiválasztott szőlőültetvényről szerezték be. A mindössze 12 hektárnyi területre kiterjedő birtok Cabernet Sauvignon dűlője meglehetősen változatos terroirt kínál. A délnyugat és északkelet felé egyaránt lejtő főtömbnek köszönhetően a terméshozam drasztikusan eltérő gyümölcsöket eredményez. A kisebb blokk teraszos sorai délről kelet felé kanyarodnak. Az 1998-ban telepített Smith Ranchon a 337-es klónú Cabernet Sauvignon-t termesztik, körülbelül 600 láb magasságban. Ez az Alexander Valley dombtetőn fekvő dűlő nyugat és kelet felé is lejt, a pohárban aromás, intenzív gyümölcsösséggel. A pincészettől nem messze található Wessel egy jól kezelt dombtetőn fekvő szőlőültetvény, amely az Alexandar-völgy Dry Creek-réten található. A 337-es klónú Cabernet Sauvignon-t termesztik, ez a blokk kiemelkedő tanninszerkezetet eredményez a pohárban.

Fogyasztás: Ez a Cabernet Sauvignon bor csodálatosan párosítható grillezett porterhouse steakhez fűszervajjal, párolt rövid bordához gazdag vörösboros mártással, vagy egy klasszikus marhahús Wellingtonhoz.

Fajta összetétel 100% Cabernet Sauvignon
Típus Vörösbor
Évjárat 2018
Alkoholfoktartalom 14,5%
Ország USA
Régió California
Vivino pontszám 4.2 pont