Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Csak a legjobb évjáratokban készül a Mount Veeder-en található tőkékből válogatva. 22 hónapig ért francia tölgyfahordóban, aminek 65%-a volt új hordó.
Származás: A Hess Pincészet alapítóját, Donald Hesst vonzotta a Veeder-hegy fekvése és kihívásokkal teli hegyvidéki klímája, mert úgy gondolta, hogy ezen a zord területen nagyszerűen lehet szőlőt termelni, amiből fantasztikus borokat lehet készíteni. A Veeder-hegy Napán belül a legmagasabb fekvésű, leghűvösebb és a talaj is itt az egyik leggazdagabb és változatosabb. A meredek lejtők és az agyagos talaj korlátozza a gyökerek növekedését, ami a Mount Veederre jellemző, intenzív ízű, apró bogyókat eredményezi. A Mount Veeder borok összetettségükről, és eleganciájáról ismertek.
Fogyasztás: Kiváló párosítás lehet egy szaftos grillezett steakkel vagy egy kiadós marhapörkölttel, így a gyümölcsös ízek, az étcsokoládé jegyei és a bársonyos tanninok gyönyörűen kiegészítik az étel ízgazdagságát.