Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A bor készítése során a gyümölcsös stílust igyekeztek hangsúlyozni: nyitott acéltartályban erjesztették, napjában kétszer felkeverték, hogy a héj alkotóelemei még jobban kioldódjanak, ez koncentráltabb ízekhez és mélyebb színhez vezet. 8 hónapot töltött közepes pörkölésű burgundi hordóban.
Származás: Monterey megye, Arroyo Seco vidéke a termőterület. A hűvös klíma miatt egy savakban gazdagabb, kiugróan gyümölcsös Pinot Noir stílus jelenik meg a vidéken. Az ültetvényre két eltérő Pinot Noir klónt telepítettek, közös jellemzője a korai érés. Az itteni talaj extrém víz megtartó képességgel rendelkezik, agyagos, az Arroyo Seco folyó által idehordott üledék és nagyméretű burgonyára emlékeztető kövek pedig különleges hatással vannak a szőlőre: mivel a feltalajt ezek a kövek borítják, a szőlő gyökerei mélyebbre kényszerülnek, így harmonikusabb tápanyageloszlás lép fel a hajtásnövekedés és a fürtök között, ez pedig koncentráltabb termést ad. A másik fontos szerepe pedig a kövek hőmegtartó képessége a nappal melegét magukba zárják és azt az itteni hűvös éjszakákon pedig visszaadják a szőlőnek, ezzel az érést elősegítik. Ezt az egyedi terroirt még kiegészíti az öböl közelsége miatti állandó reggeli köd hűsítő hatása. A nappal melege és az éjszaka hidege, a reggeli ködök mind hatással vannak a szőlőre: intenzívebb illat-és ízjegyek integrálódnak a bogyókban.
Fogyasztás: Élvezzük szobahőmérsékleten csak úgy magában, de jó kísérője lehet egy erdei gombás rizottonak, vagy egy meggyes kacsasültnek. Jól kiegészít egy serpenyőben sült karajt, melyet rozmaringos burgonyával, de jó párosítás vörös húsok mellett is.