Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A teljesen érett Chardonnay szőlőből készült mustot használt barrique hordókban érlelték. Ezt a pezsgőt 7 hónap elteltével nagyobb hordókba helyezték át, ahol további 6 évig érlelődött a finom seprőn, hogy azzá az igazán nagyszerű pezsgővé váljon, amelyre Jean-Paul a Hebrart pincészet új zászlóshajójaként tekint.
Származás: A Clos Le Léon, egy fallal körülvett dűlő a Dizy Premier Cru csodálatos, meszes talajú vidékén. Ez az egyik a Champagne-ban található 5 Clos egyike! Ezek a "Clos"-ok olyan önálló dűlők, amelyekből egyetlen pezsgő készül. Egyébként több parcellára van szükség egy bor elkészítéséhez. De ezt a Clos-t egy örökség után 3 részre parcellázták. Jean-Paul 14 évig dolgozott azon, hogy ezt a 3 parcellát egyesítse, ami sok türelmet és kitartást igényelt. Aztán megvalósíthatta álmát, hogy ebből a Clos-ból létrehozza Prestige projektjét.
Fogyasztás: Ideális párosítás lehet egy klasszikus tenger gyümölcsei tállal, amely homárt, rákot és garnélarákot is tartalmaz, de remek választás egy krémes gombás rizottóhoz vagy egy gyógynövényes vajjal sült csirkéhez.
Fajta összetétel | 100% Chardonnay |
Évjárat | 2016 |
Alkoholfoktartalom | 12.5% |
Ország | Franciaország |
Régió | Champagne |
Vivino pontszám | 4.5 pont |
Robert Parker | 94 pont |
Wine Spectator | 94 pont |