Michael David Earthquake Old Vine Zinfandel 2019 (0,75L)

15.690 Ft
Menny.:db
Gyártó: Michael David Winery
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.

A 2019-es évjáratú Michael David Earthquake Old Vine Zinfandel egy gazdag, testes kaliforniai bor, ami olyan koncentrációt és intenzitást kínál, amelytől az ízlelőbimbók is megremegnek! A zamatos piros gyümölcsök és vanília aromáival nyitó Zin a málnalekvár, a fekete édesgyökér és a dohány ízét árasztja, amelyet a gyümölcsökkel átszőtt tölgyfás lecsengés zár le.

Termék címkék:
7GxNKrHPdW8

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A pincészetbe érve a szőlőt gondosan borkészítik, majd a fiatal bor 22 hónapig érlelődik amerikai és francia tölgyfahordókban. Ez a hosszabb érlelési időszak gazdag fűszeres és pörkölt tölgyfa aromákat ad a zamatos sötét gyümölcsökhöz, s még több erőt és összetettséget kölcsönözve a klasszikus, öreg Zinfandel karakterének.

Származás: Az Earthquake Zinfandelt, amely eredetileg egy régi Lodi-dűlőből származik, az 1906-os nagy San Francisco-i földrengés idején telepítettek. Miközben Michael Phillips a szőlőültetvényben a címke nevén töprengett, úgy gondolta, hogy illik ezt az intenzív bort a történelmi földrengéshez kapcsolni a névválasztással.

Fogyasztás: A bor jól párosítható mexikói tamalevel (töltött aprított csirke vörös mole mártással), darált marhahússal töltött főzőbanánnal vagy egy BBQ sertésbordával csípős mártásban.

Fajta összetétel 100% Zinfandel
Típus Vörösbor
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 15,5%
Ország USA
Régió California
Vivino pontszám 4.0 pont
Wine Enthusiast 88 pont