Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt 6 hónapig érlelték kizárólag amerikai, 50%-ban új tölgyfahordóban.
Származás: A Zinfandel, a pincészet sikerét meghozó fajta, a terület és a pincészet a Zinfandel által lépett fel a világ bortérképére és vált ismertté. Ültetvény Lodiban, Kalifornia államban található. A szőlő egy kivételesen régi szőlőültetvényről származik, azaz Old Wine Zinfandel, amely Lodi AVA Clements régiójában helyezkedik el. A Zinfandel, avagy a Zin, ahogy itt hívják, második otthonának érzi Kaliforniát, egyik legrégebben jelen lévő szőlőfajta. Egyébként Kaliforniában Lodi büszkélkedhet a legrégebbi ültetvényekkel egyes területek az 1880-as évekre vezethetőek vissza. Ez a filoxériamentes homokos vályogtalajnak köszönhető, így saját gyökérzeten vannak a szőlők nagy része, ami megint egy izgalmas téma a borok világában. Mediterrán éghajlat, az Sacramento - San Joaquin-delta felől érkező hűvös köd egy kicsit lehűti a talajt, a szőlő lassabban érik, így aromáit is jobban megőrzi, ezzel egyensúly lép fel a bor érettségében és savasságában.
Fogyasztás: Gazdagon fűszerezett ételek mellé ajánlott, vagy akár egy fanyar feketecsokoládés-szedres desszert mellett is kitűnő, ámde szokatlan párosítás.