Michael David Petite Petit 2019 (0,75L)

11.790 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Michael David Winery
Egységár: 15.720,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A 2019-es évjáratú Michael David Petite Petit kaliforniai bor két különleges fajta, a Petite Sirah (85%) és a Petit Verdot (15%) házasítása: a Petite Sirah tanninjai határozott, szilárd keretekbe foglalják a Petit Verdot túláradó gyümölcsösségét. Poharunkba töltve, egy hihetetlenül mély bordó bort láthatunk, némi lilás árnyalattal. Ez a szín közvetíti is a bor jellegét, akár csak a címkén látható elefántok. Egy igazi nagytestű, robusztus bor, tele érett nyár végi gyümölcsökkel. Illatában feketeszeder, áfonya, szilva köszön felénk, hogy aztán a kortyban hosszan elkísérjen minket, némi vaníliával és kifinomult fás karakterekkel kiegészülve.
Termék címkék:
Lodi Syrah

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Egy évig érlelték francia (87%) és amerikai (13%) hordóban.

Származás: A szőlő a kaliforniai Lodi AVA-ban termett, ahol a mediterrán éghajlat rengeteg napsütéssel, az óceán felől érkező érési időszakot elnyújtó szelekkel ideális terep a Petite Syrahnak és a Petite Verdot-nak.

Fogyasztás: Fűszeres, mézes-füstős ízvilágú nehezebb húsok mellé nagyon jól illik, de magában is remekül fogyasztható bor a kerek tanninjai miatt, ajánlott fogyasztási hőmérséklete a megszokott 16-18°C.

Fajta összetétel 85% Petite Sirah, 15% Petit Verdot
Típus Vörösbor
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 14,5%
Ország USA
Régió California
Vivino pontszám 3,9 pont
Wine Enthusiast 90 pont