Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon 2018 (0,75L)

7.390 Ft
Gyártó: Bodegas Salentein
Egységár: 9.853,33 Ft/liter
A 2018-as Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon argentin bor illatában nagyon jó kifejezőerő és fajtajelleg mutatkozik, ahol a fekete bors és a feketeribizli jegyei tűnnek fel. Élénk meggypiros színű, közepes intenzitású vörösbor. Intenzív és összetett illat, kandírozott cseresznye, eper és vanília kiemelkedő aromáival. A szájban enyhe, édes, kerek és elegáns, finom tanninokkal és elegáns szerkezettel, valamint hosszan tartó lecsengéssel.
Termék címkék:
Cabernet Sauvignon Mendoza

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt 100%-ban kézzel szüretelték 400 kg-os tartályokban. A kíméletes bogyózást kézzel végezték. Ezután a szőlőt 7000 literes francia tölgyfahordókba töltötték, szivattyúk használata nélkül, ahol 5-6 napon át 8-10 Celsius-fok közötti hideg maceráció zajlott. Az erjedést 10 napon keresztül 26-28 Celsius fokon szabályozták. Ezt követően a bort lefejtették és francia tölgyfahordókba töltötték, ahol a malolaktikus erjedés lezajlott 10 hónapon át.

Származás: Mendoza borvidékén a téli hónapokban az átlaghőmérséklet alacsonyabb volt mint a történelmi átlaghőmérséklet. Ezért a szőlő elegendő hideget kapott, ami garantálta a normális fejlődését az első napokban. A tavasz folyamán a csapadékmennyiség meglehetősen alacsony volt az előző évhez képest. Mindez kiváló feltételeket teremtett a hajtás, a virágzás és a termés normális fejlődéséhez, ami végül kiváló koncentrációt eredményezett a gyümölcsökben. Az érési időszak nagyon hosszú volt, mérsékelt hőmérséklettkel, a végefelé pedig meglehetősen alacsony hőmérsékletekkel, ami megfelelő érettségű és jó egyensúlyú szőlőt eredményezett.

Fogyasztás: Élvezze ezt a száraz vörösbort vadételekhez, például vadpecsenyéhez vöröskáposztával és galuskával, érett keménysajttal, al forno tésztával vagy akár étcsokoládéval.