Salentein Gran VU Blend 2018 (0,75L)

30.890 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Bodegas Salentein
Egységár: 41.186,67 Ft/liter
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. június 27.
A 2018-as Salentein Gran VU Blend a Mendoza régió úttörőjének számító Salentein pincészet csúcsbora. Igen intenzív, mély bordóvörös színe is mutatja, hogy igazán nagy argentin borral van dolgunk. Fekete gyümölcs, édesgyökér és menta aromák nagyszerű, intenzív mégis elegáns összessége. Kortyban jól felépített tanninok és testes elegáns korty, hosszú lecsengéssel.
Termék címkék:
Malbec Mendoza

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelték és 400 kg-os tartályokban szállították. A fürtöket a borászatban válogatták. Mindkét fajtát külön-külön 225 literes francia tölgyfahordókban készítették. A szőlőt közvetlenül a hordókba bogyózták, és 10-12 Celsius-fokon erjedés előtti macerációt végeztek. Az erjesztés ezt követően 28-30°C-on, válogatott élesztőkkel történt. A teljes macerációs idő 25-30 nap volt. Az erjedés utáni macerációt követően a bort lefejtették, préselték és visszatöltötték francia tölgyfahordókba, ahol malolaktikus erjedés zajlott. A hordókban töltött 6 hónap után a bort a végső keveréshez rozsdamentes acéltartályba töltötték, majd visszatöltötték a tölgyfahordókba, hogy további 18 hónapig érlelődjön.

Származás: Malbec és Cabernet Sauvignon csodálatos háziasítása. Limitált szériában készítve, az Uco-völgy csodálatos terroirjának bemutatására. A Salentein birtok válogatott parcelláinak megkülönböztetett soraiból származó szőlőből készült. Nagy sűrűségű szőlőültetvények (5000 növény/ha), őshonos növényzettel borítva. Fenntartható gazdálkodás. Alluviális eredetű löszös talaj, homokos vályogszerkezettel, a szél által szállított finom lerakódásokkal. Mélysége 30 és 50 cm között mozog, mészkarbonátos kövekkel.

Fogyasztás: Ez a bor számos étel, különösen vörös húsok, kiadós pörköltek és érlelt sajtok tökéletes kísérője. Nagyszerű választás azoknak, akik értékelik a merész és robusztus borokat.

Fajta összetétel 73% Malbec, 27% Cabernet Sauvignon
Típus Vörösbor
Évjárat 2018
Alkoholfoktartalom 14,5%
Ország Argentína
Régió Mendoza
Vivino pontszám 4,5 pont
Wine Enthusiast 93 pont