Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt a legmodernebb gépekkel szüretelték még kint a szőlőben, így csak a bogyók kerültek a pincészetbe. Ott a bogyók közvetlenül a tartályokba kerültek, ahol hideg maceráció következett. Ezután kezdődött az alkoholos erjedés, amely során naponta négyszer szivattyúzták, amíg a folyamat be nem fejeződött. Ezt a szakaszt követően a bor maceráción ment keresztül, amelyet folyamatos kóstolással ellenőriztek. Végül, a lefejtés után a malolaktikus erjedés következett, és a bor a palackozásig francia (90%) és amerikai (10%) tölgyfahordókban pihent 9 hónapon keresztül.
Származás: A Finca el Oasis 2000-ben telepített szőlőültetvényeinek különböző parcelláiról származó szőlőből készült, amelyek 1150 és 1200 méteres tengerszint feletti magasságban találhatók. A birtokok talaja sekély, köves, kiváló vízáteresztő képességű és alacsony szervesanyag-tartalmú. Kiegyensúlyozott, kétoldali kordonrácsos rendszerben tájolt, alacsony terméshozamú szőlőtőkék. Hatékony csepegtető öntözésvezérlés és megfelelő lombkoronagazdálkodás az optimális érés elérése érdekében.
Fogyasztás: Csodálatosan illik grillezett steakhez chimichurri mártással, marha empanadákhoz fűszeres salsával, vagy egy kiadós argentin asado barbecue-hoz különböző húsdarabokkal.