Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelték és 400 kg-os tartályokban szállították. A fürtöket válogatták és bogyózták. A mennyiség 65%-át 225 literes használt tölgyfahordókban, a fennmaradó 35%-ot pedig kis rozsdamentes acéltartályokban mikrovinifikálták. Az erjedést megelőzően 10-12 °C-on hideg erjesztést végeztek. Az erjedés utáni macerációt követően a bort lefejtették és francia tölgyfahordókba töltötték, ahol malolaktikus erjedés zajlott. A teljes macerációs idő körülbelül 25-28 nap volt, majd 16 hónapot töltött tölgyfahordóban.
Származás: A szőlő a Los Jabalíes szőlőültetvényünkről származik, amely a San Pablo földrajzi területen, 1400 méteres magasságban található. Az éghajlat hideg, magas hpingadozással és magasabb páratartalommal. A talaj homokos, alluviális/fluviális, köves. A szüret előtti éjszakákon a területet benépesítő és a szőlőültetvénynek nevet adó vaddisznók ellátogatnak a szőlőültetvényre, hogy néhány fürtnyi értékes szőlőből lakmározzanak, majd a szőlőültetvényt körülvevő öreg ligetekben bújnak el.
Fogyasztás: Csodálatosan illik grillezett báránybordákhoz mentaszósszal, marhahús empanadákhoz chimichurri mártogatós mártással, vagy egy kiadós argentin asado barbecue-hoz különböző húsdarabokkal.