Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Caliterra Reserva Cabernet Sauvignon 2019 (0,75L)

4.590 Ft 2.295 Ft
50%
Gyártó: Caliterra Winery
Egységár: 3.060,00 Ft/liter
Ezt a dűlőszelektált, a terroir sajátosságait bemutatni hivatott, modern és elegáns chilei bor, a 2019-es Caliterra Reserva Cabernet Sauvignon élénk rubinvörös chilei bor kékes árnyalatokkal. Illatában nagyon intenzív és friss, ibolyavirág és szeder illatjegyei mellett fűszeres jegyek, mint a fehér bors, a fehéj és a dohánylevél, amelyek nagyon összetetté teszik. Ízében gazdag és kiegyensúlyozott szerkezetű, a friss gyümölcsízek és az élénk friss savak kiemelkedően szerethető borrá teszik.
Termék címkék:
Cabernet Sauvignon Colchagua

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szüret után a szőlő a leggyorsabb úton érkezik a pincészetbe. Itt kiválasztják és gondosan összetörik. Az erjedés rozsdamentes acé tartályokban és kisméretű fában történik, szabályozott hőmérsékleten. Az erjedést több hónapos tölgyfahordós érlelés követi.

Származás: Caliterra a chilei Colchagua-völgyben található, a pincészetet 1996-ban alapították, amikor a boripar két ismert neve egyesítette erőit: az amerikai Mondavi család és a chilei Errazuriz család. A Colchagua mediterrán éghajlata ideális a szőlőtermesztéshez, ahol az egyenlítő közeli melegét a Csendes-óceán hűsítő hatása enyhíti. A völgy lábánál lévő lejtők gránittal dúsított talaján, a környező Andoktól lemosódó iszap és agyag hatására a völgyet övező lejtőkön fejlődnek a szőlőtőkék. A talajok nagy változatossága, a szőlőhegyek magassága és a napsütésnek való kitettsége teszi ezt a terroirt egyedülállóvá az elegáns, strukturált és kiegyensúlyozott borok előállításához.

Fogyasztás: Kapribogyószósszal, ossobucóval vagy mandulával készült spenótos gratinhoz tökéletes kísérőborként.