Enrique Mendoza Petit Verdot 2018 (0,75L)

8.790 Ft 4.395 Ft
50%
Menny.:palack
Gyártó: Bodegas Enrique Mendoza
Egységár: 5.860,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
Az Enrique Mendoza Petit Verdot 2018 spanyol bor egy igazi ritkaság, 100% petit verdot szőlőből. A fajta bordeaux-i eredetű, ám ott az éghajlat miatt nagyon nehezen, ritkán tud csak beérni. Mivel nagyon nehéz vele dolgozni és csak kíváló évjáratokban tud beérni, ezért kevesen foglalkoznak vele. Pedig a Cebernet Sauvignon méltó ellenfele a borok királya címért. Illatban és ízben egyaránt szépen mutatja a bogyós gyümölcsök jegyeit. Szeder, áfonya, eper mellett az finoman megjelennek a füstös pirított jegyek is. Igazán nagy testű, szép, elegáns bor az ínyenceknek.
Termék címkék:
Alicante Petit Verdot

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A friss gyümölcsben rejlő teljes potenciál kihasználása érdekében a szőlőt kézzel, ládákba szüretelik, hogy az egész bogyót kis tartályokba töltsék, és csak a fürtök egy részét bogyózzák le. A kézműves termelés miatt az érleléssel természetes üledékkel rendelkezhet. A fermentáció és malolatikus erjesztés acéltartályokban történt, majd a bor 15 hónapot pihent tölgyfahordóban (francia és amerikai).

Származás: A Petit Verdot szőlő 100%-ban a Villena-i "Cabezo de la Virgen" lejtőin található szőlőültetvényeinkről származik, ami híres magas fekvéséről és mészkőben gazdag talajáról, amely kivételes ásványosságú és komplexitású szőlőt eredményez.

Fogyasztás: Párosítsa kiadós ételekhez, például grillezett báránybordához vagy egy gazdag marhapörkölthöz, így a robusztus tanninok és a fűszeres jegyek kiegészítik az étel ízgazdagságát.

Fajta összetétel 100% Petit Verdot
Típus Vörösbor
Évjárat 2018
Alkoholfoktartalom 14.5%
Ország Spanyolország
Régió Alicante
Vivino pontszám 3.8 pont