Errazuriz Aconcagua Alto Cabernet Sauvignon 2019 (0,75L)

9.790 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Vina Errazuriz
Egységár: 13.053,33 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
A Errazuriz Aconcagua Alto Cabernet Sauvignon 2019 chilei bor gyönyörű vörös cseresznye színét egyből látjuk a pohárban. Illatában egy nagyon komplex bor bontakozik ki. Érezhetjük a csokoládé, a cédrus jegyei mellett, az érett fekete cseresznyét enyhe szegfűszeg és dohány kíséretében. Ízében a csokoládé és a gyümölcs kavalkád a szembetűnő, de a háttérben finoman meghúzódik a szerecsendió, rozmaring és a menta is.
Termék címkék:
Aconcagua Cabernet Sauvignon

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőket kora hajnalban a Max dűlők legjobb tőkéiről kézzel szüretelik, és csak a kétszeres válogatáson átesett bogyók kerülhetnek a borba. Acéltartályban fermentálták, majd 14 hónapot pihent francia tölgyfa hordóban, aminek 35%-a új hordó.

Származás: Az Aconcagua Alto Cabernet Sauvignon szőlőjét elsősorban az Aconcagua-völgyben, a völgy belsejében található MAX-dűlőkről származik. A szőlőültetvények talaja túlnyomórészt iszapos szerkezetű és kolluviális eredetűek. A változatos talaj egyedi tápanyag- és vízelvezetési viszonyai segítik a növények életerejének szabályozását, kiegyensúlyozott, kis fürtökkel és bogyókkal rendelkező gyümölcsterhelést eredményezve.

Fogyasztás: Ételpárosításként ideális lehet a sajtos pizza, tagliatelle alla Bolognese vagy az ínyenc burgerek.

Fajta összetétel 100% Cabernet Sauvignon
Típus Vörösbor
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 13.5%
Ország Chile
Régió Aconcagua
Vivino pontszám 3.9 pont