Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A 2019-es szezon száraz és meleg volt. Ennek ellenére az esőzések hiánya biztosította a szőlők pompás körülményeit. Az éghajlati ingadozások, a szárazság és a magas hőmérséklet miatt a szőlőültetvények minősége ismét megcsillant. A szőlőt kézzel szedték, válogatták, bogyózták, és préselték mielőtt rozsdamentes acéltartályokba került erjesztésre. A szőlőt 8-28 napon át áztatták, ezt követően a bort francia tölgyfahordókban (30%-ban új hordókban) tartották malolaktikus erjedés és 12 hónapos érlelés céljából.
Származás: A szőlő elsősorban a MAX Aconcagua-völgyben található szőlőültetvényekről származik, amelyek a völgy belsejében helyezkednek el. A szőlőültetvények talaja túlnyomórészt iszapos szerkezetű és kolluviális eredetű. A változatos talaj egyedi tápanyag-ellátottsága és vízelvezetési viszonyai segítenek a növények erősségének szabályozását, kiegyensúlyozott, kis fürtökkel és bogyókkal rendelkező, kiegyensúlyozott gyümölcsterhelést eredményezve. A MAX birtok borai kiemelkednek finomságukkal, eleganciájukkal, frissességükkel, gazdag savasságukkal, és tükrözik a fajták eredetének minden völgyét.
Fogyasztás: Gyönyörűen párosítható grillezett bélszínnel, gombás rizottóval és gyógynövényekkel sült báránybordával is, a bor fűszeres jegyei és strukturált tanninjai kiválóan kiegészítik ezen ételek gazdag, pikáns és földes elemeit.