Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A La Cumbre szőlőjét kézzel szüretelik a hűvös reggeli órákban, kétszer válogatják, zúzzák, majd gravitációs erővel rozsdamentes acéltartályokba töltik. Az egyes tételek fermentációja 26-28 Celsius-fok között zajlott, 12-30 napot töltve tartályokban. A bort 22 hónapig 68%-ban új francia tölgyfahordókban érlelték, majd összedolgozták, így létrehozva a végső La Cumbre házasítását.
Származás: A La Cumbre szőlőit a Csendes-óceántól 60 kilométerre lévő Aconcagua-völgyben található MAX I és MAX V szőlőültetvények legjobb parcelláiról válogatták. A régió mediterrán éghajlatát hosszú száraz évszak jellemzi, mérsékelten meleg nyári napokkal, amelyeket a Csendes-óceán felől érkező lágy esti szellő hűt le. A MAX I blokkot 1994-ben, 2003-ban, 2007-ben és 2014-ben telepítették egy északkeleti fekvésű domboldalra, erős, 5-30%-os lejtőkkel, s két különálló makroterroirral rendelkezik. A MAX V blokkot 1993-ban, 2013-ban és 2015-ben telepítették. Az Aconcagua folyó déli partján, az alluviális síkságon található, a folyóhoz közels, minimális lejtéssel.
Fogyasztás: Csodálatosan párosul a rozmaringos és fokhagymás grillezett bárányszeletekkel, a füstölt szegy grillmártással, valamint a fűszeres padlizsán és csicseriborsó curryvel.
Fajta összetétel | 100% Syrah |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2016 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |
Vivino pontszám | 4.3 pont |
James Suckling | 93 pont |
Robert Parker | 93 pont |