Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A hagyományos methode champenoise felhasználásával készül. Először is, a Pinot Noir, a Pinot Meunier és a Chardonnay szőlő keverékét gondosan válogatják, majd gyengéd préselés után a szőlőlé elsődleges erjedésen megy keresztül rozsdamentes acéltartályokban. Ezt követően a kívánt szín- és ízprofil eléréséhez egy precíz, csendes vörösbor keveréket adnak hozzá. Ezután a bort cukor és élesztő keverékével együtt palackozzák, hogy a palackban másodlagos erjedést indítsanak el, ami szénsavasodást eredményez. Egy ideig a seprőn való érlelés után a palackokat áttörik, kiürítik és bedugaszolják, mielőtt elengedik az élvezethez, ami egy elragadó rozé pezsgőt eredményez élénk savval, gyümölcsös aromákkal és elegáns buborékokkal. Két évig érlelték acéltartályban degorzsálás előtt.
Származás: A pezsgőhöz a francia Champagne régió különböző szőlőültetvényeiből származnak, beleértve a Marne-völgyet, a Montagne de Reims-t és a Côte des Blancs-t.
Fogyasztás: Remekül élvezhető ital aperitifként vagy szólóban is. Ideális ételpárosítás mellé a grillezett Iberico sertéshús padlizsánkaviárral, vagy a grillezett bárányfilé mediterrán zöldségekkel.