Nicolas Feuillatte Millésimé Cuvée Speciale 2016 (0,75L)

27.990 Ft 19.595 Ft
30%
Menny.:palack
Gyártó: Champagne Nicolas Feuillatte
Egységár: 26.126,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A szőlő tökéletessége ebben a 2016-os évjáratos champagne-ban bontakozik ki. Illatban már rögtön elénk tárul gazdagsága: édes mandulás sütemény, mirebella szilva váltakozik citrussal. Szájban ezt szépen egyensúlyba hozza citrusossága, emellé gyógynövényes jegyek társulnak. Feszes test, lendületes savak, lenyűgöző, hosszú utóíz, kitartó lágy mousse. Nagyon alacsony dosage teszi még kifejezőbbé ezt a francia pezsgőt.
Termék címkék:
Champagne Chardonnay

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Egy évjáratos champagne nem más, mint az adott év tökéletességének tükre. 2016 pedig kiemelkedő évjárat volt Champagne-ban. Az év első fele kevés napsütéssel és sok esővel indult, viszont a második fele jócskán felülírta a reményeket, fantasztikusan sok, meleg napos óra, eső nélküli napok következtek. Így a talaj szépen kiszáradt, az eső nem kockáztatta a szüret idejét sem, a legoptimálisabb állapotban tudták a szőlőt leszüretelni. Öt évig érlelték a pincében. A cuvéeben a Chardonnay és Pinot Noir egyformán, 40%-ban van jelen, ezt 20% Pinot Meunier egészíti ki.

Származás: Kiváló minőségű Chardonnay, Pinot Noir és Pinot Meunier szőlőfajtákból készült, amelyeket a Premiers Crus Champagne dűlőin termesztenek. A Chardonnay eleganciát és kifinomultságot kölcsönöz ennek a csodálatos pezsgőnek, a Pinot Noir a természet és a szerkezet teljességét, a Pinot Meunier pedig ragyogó aromát és gyümölcsös gazdagságot.

Fogyasztás: A Nicolas Feuillatte Millésimé Cuvée Speciale 2016 francia pezsgő szép kísérője lehet egy ízletes borjúsültnek, vagy akár egy vörös durbincs frissen vágott zöldségekkel is jól elképzelhető vele, de friss kecskesajttal is szép összhangot teremt. Vagy csak igyuk önmagában szépségéért.

Fajta összetétel 40% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier
Évjárat 2016
Alkoholfoktartalom 12%
Ország Franciaország
Régió Champagne
Vivino pontszám 4,0 pont