Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mar de Frades Albarino 2021 (0,75L)

7.790 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Bodegas Ramon Bilbao
Egységár: 10.386,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. február 29.

A 2021-es Mar de Frades Albarino a világ egyik legkönnyebben felismerhető spanyol fehérbora, fénylően élénk citromszínnel. Az illat élénk és intenzív, a borban lédús gyümölcsökkel (körte és sárgabarack), fehér virágokkal. (gardénia) és trópusi gyümölcsökkel (licsi, ananász). A szájban frissítő, ugyanakkor ízletes, energikus. Tökéletesen kirajzolódó savassága a galíciai tájat idézi, a sós és vibráló érzést következetesen, hosszan tartó lecsengéssel biztosítja.

Tiszta atlanti karakterű bor Rías Baixas régióban 60 ha-on termett csodálatos Albarino szőlőből. Igazi innovációval a Ganimede eljárással készült, ami segít a lehető legjobban megőrizni a kirobbanó gyümölcsös frisseséget a borban. Aromás gazdagsága okán ideálisan párosítható nyers tenger gyümölcsivel osztrigával, kagylóval és nyers halas (makréla, sashimi) ételekkel, de az olyen főtt halételekkel is kiválóan mint a halpörkölt garnélarákkal vagy szürke a tőkehalpörkölt.

A 2021-es év a zabolátlan atlanti éghajlat visszatérését jelentette. A tél kissé hidegebb volt, mint a többi, 76%-kal az átlagos csapadékmennyiség fölött A kissé melegebb, szárazabb tavasz március első hetében már az első rügyek kihajtását eredményezte. Az ültetvények áprilisban kiegyenlítődtek, és május közepén értek el teljes virágzást, ami a kedvező időjárás mellett az alacsony csapadékmennyiség és az enyhe hőmérséklet, jól fejlett fürtöket eredményezett.  A nyári hónapokban a mérsékelt hőmérséklet és rendkívül bőséges csapadék lelassította az érési folyamatot. A szeptemberi intenzív esőzések miatt a szüret szakaszosan és lassan zajlott le, ami lehetővé tette, hogy a szőlők a kiváló aromáját alacsonyabb alkoholtartalom mellett is megtartsák.

A kézzel szedett Albariño fürtöket a Meisben található pincészetbe szállították, ahol a válogatott, s legfrissebb szőlőszemeket közvetlenül préselték. Ezt követően a Ganímedes macerátorokban kén felhasználása nélkül 32 órán át macerálták. Miután a tiszta és aromás mustot kinyerték, a cukrot alkohollá alakító őshonos élesztőgombák segítségével seprőn erjesztették, ami erőteljes, vibráló és élénk bort eredményezett.

Termék címkék:
Albarino Rías Baixas

Főbb jellemzők

Fajta összetétel 100% Albarino
Típus Fehérbor
Évjárat 2021
Alkoholfoktartalom 12.6%
Ország Spanyolország
Régió Rías Baixas
Vivino pontszám 4.1 pont