Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelték és 400 kg-os tartályokban szállították a borászatba. Ezután a gyümölcsöt lefejtették. Az erjesztő tartályokat gravitációs úton, szivattyúk nélkül töltötték meg. A hideg macerációt 8 és 10 Celsius-fok között végezték 5 napon keresztül. Az erjesztést 26 és 28 Celsius-fok közötti, szabályozott hőmérsékleten végezték 13 napon keresztül. Ezt követően az erjesztés további 10 napig tartott. Miután ez a szakasz véget ért, a bort lefejtették, és azonnal tölgyfahordókba töltötték, ahol a malolaktikus erjedés lezajlott. A bort 12 hónapig érlelték francia tölgyfahordóban.
Származás: A szőlő az argentin Uco-völgy szívében termett Mendoza régióban. A Bodegas Salentein fenntartható módon, a szőlőtermesztés helye szerinti föld iránti elkötelezettséggel termel első osztályú borokat. A malbec szőlőültetvények 1100-1300 m tengerszint feletti magasságban vannak, ahol mély színű, sűrű ízű és csodálatos frissességű szőlő érik. A hűvösebb éghajlat, a naphoz való szorosabb közelség és a Salenteinben az öntözéshez használt olvadt gleccservíz egyértelműen páratlan minőségű borokat eredményez!
Fogyasztás: Párosítsa ezt a száraz vörösbort grillezéshez, fűszeres húsételekhez, érett sajtokhoz vagy élvezze önmagában, ez a Salentein Barrel Selection Malbec mindenképpen felejthetetlen élményt ígér.